Consultanta pentru alegerea terenului necesar unei constructii noi sau la achizitionarea unei cladiri vechi

Un teren prezinta mai multe conditionari/restrictii de construire. Acestea pot fi:

- geometrice – retrageri obligatorii, procent maxim de ocupare a terenului (POT), coeficient de utilizare a terenului (CUT) inaltime maxima, aliniere la cornise sau la fronturi construite existente functionale – in functie de impartirea orasului in zone functionale, in care sunt permise anumite utilizari si interzise altele.
- legale – unele parcele sunt grevate de servituti sau alte obligatii juridice.
- tehnice – cu privire la calitatea subsolului(terenul de fundare).

Cladirile vechi pot prezenta diverse probleme sau defecte ascunse. De cele mai multe ori, o cladire construita cu ceva timp in urma a fost ridicata dupa alte standarde, mult mai permisive decat cele din prezent. Daca se doreste realizarea unor modificari la o cladire veche, este necesara aducerea ei la standardele actuale in ceea ce priveste siguranta, lucru care poate creste substantial consturile ulterioare achizitionarii respectivei cladiri.

Este foarte importanta consultarea unui arhitect inaintea achizitionarii unui teren sau a unei cladiri existente, si acest lucru poate reduce o serie de neplaceri, cum ar fi aceea ca respectiva cladire nu indeplineste cerintele beneficiarului sau ca este necesara o investitie prea mare in acest scop.

Consultanta cu privire la selectarea materialelor de constructii si a sistemelor constructive

La ora actuala, atat in Iasi cat si intreaga tara exista o multitudine de sisteme constructive si materiale de constructii, si este necesara consultarea unui specialist in vederea garantarii alegerii optime, alegere care sa sigure raportul optim pret/calitate, dar si siguranta viitoarei cladiri.